Мін’юст звертається до ЄСПЛ та всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів» проти Арсенія Яценюка
вівторок, 28 березня 2017, 13:53

Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка - це продовження гібридної війни Росії проти України: «Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України», - йдеться в заяві Міністра юстиції України Павла Петренка.

За повідомленням Посольства України в РФ 9 березня 2017 Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав «чеченську» справу проти Арсенія Яценюка: «З порушенням усіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за начебто участь у озброєній банді та умисні вбивства», - йдеться в повідомленні.

«Це судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі. В такий спосіб в Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян» , - підкреслив міністр юстиції.

«Ми із занепокоєнням спостерігаємо за згортанням залишків демократії в Росії, що проявляються, зокрема, у масових незаконних арештах власних громадян і переслідуванні українців. Наступного тижня я матиму зустріч з Нільсом Мужнієксом, Комісаром Ради Європи з прав людини, на якій обов’язково зверну його увагу на ці ганебні факти порушення прав українців в Росії», - наголошують у Міністерстві.

Міністерство юстиції звернеться з роз’ясненням до всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів».

«Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили у сотнях інших незаконних затриманнях та судилищах українців в Росії», - підкреслив Павло Петренко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua