Миротворці ООН можуть бути розташовані виключно на україно-російському кордоні, а не по лінії розмежування, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 19 вересня 2017, 18:12

Миротворці ООН можуть бути розташовані виключно на україно-російському кордоні для його забезпечення та гарантування територіальної цілісності України і ні за яких умов - по лінії розмежування, оскільки це буде заморожуванням конфлікту, чого і добивається Росія.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар в інтерв'ю журналістам.

Вона зазначила, що проект резолюції ООН щодо миротворців, запропонований Російською Федерацією, є нічим іншим, як спробою заморозити конфлікт в Україні.

Росія, звісно, намагається заморозити цей конфлікт. І очевидні її наміри поставити по лінії розмежування миротворців і тоді показати, що, фактично, це якась відділена територія. Україна не має права погоджуватися з такою позицією. Про миротворців мова може йти лише на україно-російському кордоні для його забезпечення і гарантування територіальної цілісності України. Це абсолютно категорична позиція”, - наголосила народний депутат.

Як підкреслила Вікторія Сюмар, ці миротворчі сили “мають гарантувати, що російські війська з території Росії не заходять на територію України”. Тоді як розташування миротворців ООН по лінії розмежування, на її думку, “означатиме для України заморожування конфлікту та надзвичайно серйозну проблему, що, власне, і є планом Російської Федерації”.

Ми не можемо цього допустити. І я переконана, що ми цього не допустимо”, - заявила парламентар.

Якщо ви були на лінії розмежування, в зоні АТО, і ви підходите на нашій українській землі до Станиці Луганської, де за пагорбом знаходиться Луганськ, і вам кажуть, що тут є вже якийсь кордон і ви не можете йти далі, у вас як в українця постає питання: Чому? Хто його встановив тут, на українській землі? І точно, що Україна і українці не зацікавлені, щоб на лінії розмежування, там, де є українська територія, з'явилися іноземні війська. Ні - тільки україно-російській кордон, оскільки Росія є державою-агресором”, - резюмувала заступник керівника фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua