Місцева влада має забезпечити учнів усіма необхідними підручниками, - Тарас Кремінь (відео)
вівторок, 20 вересня 2016, 15:29

Член Комітету ВР з питань науки і освіти, представник фракції «Народний фронт» Тарас Кремінь публічно звернувся до голів обласних державних адміністрацій з вимогою сприяти забезпеченню учнів підручниками для 4-7 та 8-их класів.

Про це він заявив під час брифінгу у парламенті.

Тарас Кремінь зазначив, що сьогодні набирає обертів довгоочікувана реформа освіти, зокрема, створення опорних шкіл в рамках процесів децентралізації.

Народний депутат також повідомив, що наразі міністр освіти і науки України, представник фракції «Народний фронт» Лілія Гриневич особисто перевіряє готовність освітніх закладів Житомирщини до опалювального сезону.

У той же час, Тарас Кремінь звернув увагу на значну проблему, а саме: малоефективну діяльність окремих органів самоврядування в частині забезпечення підручниками учнів 4-7 та 8 класів.

Як зазначив народний депутат, він разом з колегами по парламенту вже направив відповідні депутатські звернення до голів обласних державних адміністрацій з тим, щоб вони втрутилися у ситуацію.

«Ми не можемо дозволити нашим дітям навчатися тільки за електронними підручниками або за тими, які вони купують за останні кошти у бібліотеках чи магазинах», - наголосив Тарас Кремінь.

«Я принципово вважаю, що забезпечення підручниками, як і поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів, успішне формування опорних закладів освіти, децентралізація освіти, збільшення соціальних стандартів і, відповідно, заробітних плат педагогічних працівників – це ті першочергові завдання, які ми повинні контролювати разом із народними депутатами Верховної Ради України», - заявив представник фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua