Місія Fearless Guardian – це нова тактика, нова техніка і новий дух української армії - Арсеній Яценюк на Яворівському полігоні (фото, відео)
середа, 3 червня 2015, 12:56

У середу, 3 червня, Прем’єр-Міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що в Яворові на Львівщині. Тут проходять тренування бійців Національної гвардії України в рамках місії Fearless Guardian-2015 – спільних українсько-американських військових навчань

Глава Уряду оглянув тренувальне містечко та побував на навчаннях військовослужбовців Нацгвардії «Дії при виявленні безпілотних літальних апаратів, снайперська боротьба» та «Дії при організації оборони та здійснення операцій з захисту підрозділів».



Арсеній Яценюк також ознайомився безпілотними літальними апаратами, які використовують підрозділи Національної гвардії - безпілотниками «Фурія» вітчизняного виробництва та літальними апаратами на базі обладнання Lockheed Martin.

Він висловив вдячність Уряду США, Урядам Канади й Великої Британії та окремим країнам-членам ЄС за те, що українському війську допомагають тренуватися «таким чином, щоб воно відповідало найкращим натівським стандартам».

«Це нова тактика, нова техніка і взагалі новий дух української армії», - сказав Глава Уряду.

Він зазначив, що під час спілкування з військовими інструкторами зі США, які тренують нацгвардійців в рамках місії Fearless Guardian-2015, вони дуже позитивно оцінили рівень підготовки українських військовослужбовців, «як вони швидко навчаються, швидко демонструють дуже хороші показники».

Також, за словами Арсенія Яценюка, інструктори зі США «сказали, що вони теж багато чому вчаться в наших хлопців, в особливості в тих, які вже були в зоні бойових дій».


За результатами цих навчань, підкреслив Глава Уряду, «ми отримаємо не тільки сильну армію і сильну Національну гвардію – ми отримаємо сильних особистостей, які здатні вести за собою солдатів, які мають дух команди, мають український дух і здані перемагати».

Глава Уряду зазначив, що в середині серпня для проведення навчань до України прибудуть інструктори з Міністерства оборони Канади, а самі навчання розпочнуться у вересні. Інструктори з Великої Британії вже долучилися до Fearless Guardian: «Очікуємо, що інші країни-члени ЄС також приєднаються до цієї значної місії, адже це місія з безпеки в Європі».

«Ми захищаємо Україну і ми захищаємо європейські кордони», - сказав Арсеній Яценюк.

Повний ФОТОРЕПОРТАЖ дивіться тут.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua