Місцева влада має інвестувати в освіту і навчання, а не в кабінети начальників, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 3 липня 2015, 14:38

Частина доходів місцевих бюджетів, які внаслідок децентралізації зросли за останні півроку на близько 40%, повинні бути направлені на систему освіти, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час засіданні колегії Міністерства освіти і науки України у п’ятницю, 3 липня.

«Треба відверто сказати, що ми вибираємо – або якісну середню освіту, або кількісну. Зараз перед муніципальними виборами будуть казати про кількісну освіту. Але коли один вчитель у сільській школі викладає фізику, математику, англійську мову і ще й фізкультуру, то якого ми випустимо учня?», - наголосив він.

Натомість, підкреслив Арсеній Яценюк, необхідно прийняти «одне правильне рішення: укомплектувати школи, підвищити заробітну платню, купити автобуси».

Він зазначив, що отримав інформацію про вилучення 178 шкільних автобусів для потреб АТО. Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству фінансів, «щоб терміново знайти кошти на придбання автобусів і оптимізувати мережу».

«І тут органи місцевого самоврядування після бюджетної, адміністративної і політичної децентралізації повинні сказати своє «так». Тільки не популістське, а чесне, правильне і відверте. Звернутися до людей і сказати: «ми хочемо, щоб ваші діти вступали до найкращих вузів, мали якісну освіту, тому нам треба прийняти такі рішення», - підкреслив Арсеній Яценюк.

У тому числі, наголосив Глава Уряду, доходи місцевих бюджетів, які внаслідок децентралізації зросли за останні півроку майже на 40%, повинні бути направлені на систему освіти: «Місцеві бюджети сьогодні можуть і купити автобуси, і провести ремонти в школах, і оптимізувати мережу, і розглянути питання доплати вчителям. Є плюс 40% доходів - 11 мільярдів гривень». 

«Аніж інвестувати в кабінети для начальників, політична відповідальність центральної і місцевої влади, - інвестувати в освіту і навчання», - підкреслив лідер «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua