«Митний експеримент» дозволить поліпшити стан автодоріг у державі, - Хвича Мепарішвілі
п’ятниця, 8 вересня 2017, 11:25

Народний депутат фракції «Народний фронт» Хвича Мепарішвілі спільно з керівництвом обласної Служби автомобільних доріг днями проінспектував ремонтно-будівельні роботи на автошляхах Київської області, які здійснюються в рамках «митного експерименту», що передбачає відрахування 50% від перевиконання надходжень митних платежів на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг загального користування.

Як повідомили в прес-службі Київської обласної партійної організації «Народного фронту», завдяки «митному експерименту» до обласного бюджету надійшло близько 1,3 млрд гривень, з яких понад 600 млн уже спрямовано на ремонт доріг.

«Без якісних та безпечних доріг неможливий подальший розвиток економіки країни. Впродовж десятиліть дорожня галузь України хронічно недофінансовувалася, і як наслідок – 97% вітчизняних доріг не відповідають сучасним вимогам. Тому забезпечення сталого фінансування дорожньої інфраструктури, а відтак якісного відновлення доріг, має стати пріоритетом», – наголосив Хвича Мепарішвілі.

За його словами, завдяки фінансовій децентралізації та «митному експерименту» місцеві органи влади відтепер мають реальну можливість залучати додатковий фінансовий ресурс для реалізації проектів з розвитку та розбудови автомобільних доріг.

За інформацією прес-служби, наразі ремонтно-будівельні роботи за рахунок митних коштів тривають на ділянках трас Київ-Одеса (15-17 км), Київ-Знам’янка (87-98 км), Фастів-Митниця (Р-19) та Київ-Фастів-Біла Церква (Р-04).

«Митний експеримент» довів свою ефективність, адже додаткові кошти дозволяють виконувати більші обсяги із відновлення автошляхів, що в свою чергу стимулюватиме економічний розвиток регіонів», – додав народний депутат.

За результатами аудиту ремонту доріг представник «Народного фронту» ініціював розширену нараду за участі керівництва Служби автомобільних доріг у Київській області, Департаменту регіонального розвитку житлово-комунального господарства Київської ОДА та представників підрядних організацій, що здійснюють ремонтні роботи.

Учасники зібрання обговорили питання реалізації об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг за рахунок митних надходжень, зосередивши основну увагу на питаннях безпеки руху, контролю якості, а також правилах прийому виконаних робіт. Окрім того, домовилися наприкінці вересня здійснити чергову перевірку ремонтних об’єктів.

«Будемо пильно стежити за процесом ремонту і реконструкції доріг, за організацією роботи, термінами, а головне – якістю виконаних робіт», – підсумував Хвича Мепарішвілі.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua