Міжфракційне об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» відзвітувало про свою успішну діяльність (відео)
середа, 23 травня 2018, 14:32

Міжфракційне депутатське об’єднання у Верховній Раді «За духовність, моральність та здоров’я України», в яке входять і представники фракції «Народний фронт», прозвітувало про досягнення у законодавчій та позапарламентській роботі за 10 років своєї діяльності.

У брифінгу, присвяченому 10-річчю об’єднання, взяли участь представники фракції «Народний фронт» Павло Унгурян (голова об’єднання), Віктор Єленський, Олег Медуниця та Юрій Тимошенко.

Павло Унгурян зазначив, що діяльність МДО стосується підтримки моральності та духовності, зокрема церков, а також здорового способу життя серед молоді і дітей.

«Ми змогли домогтися підняття акцизів на тютюн та алкоголь, в результаті чого вперше почала зменшуватися кількість тих, хто палить, серед української молоді. Ми добилися підтримки церков і надання їм права безкоштовного користування земельними ділянками, храмами, продовжили статус неприбутковості для релігійних організацій, які роблять величезну роботу – гуманітарну, просвітницьку, допомагають переселенцям, нашим військовим», - розповів парламентар.

Павло Унгурян також відзначив міжнародну роботу об’єднання на підтримку України. Він підкреслив, що МДО щороку організовує молитовні сніданки, які відбуваються по всьому світу за участі української делегації та допомагають нашій державі «будувати мости» з іншими країнами і отримувати необхідну допомогу.

«Це такий невидимий духовний дипломатичний фронт», - наголосив народний депутат.

Він повідомив, що наступний молитовний сніданок відбудеться вже 31 травня в Українському домі, де зберуться сотні представників зі всієї України, в тому числі волонтери, діти із зони Операції об’єднаних сил, сім’ї загиблих героїв, а також науковці, освітяни, управлінці, міжнародні гості та голови українських церков.

За словами Павла Унгуряна, МДО також захищає права кримських татар та всіх громадян України, які перебувають в Криму та на Донбасі, шляхом резолюцій у міжнародних організаціях, таких як ПАРЄ, ОБСЄ, ООН тощо.

У свою чергу народний депутат Віктор Єленський наголосив, що саме протягом поточного VIII-го скликання Верховної Ради вдалося ухвалити ті закони у духовній та церковній сферах, на які чекали протягом усіх років незалежності.

У якості прикладу він навів закон про військове та тюремне капеланство, зміни в освітній сфері щодо визнання дипломів релігійних навчальних закладів.

«Все це було врегульовано. Але ми вважаємо, що свободи совісті забагато не буває. Ми будемо і далі відстоювати свободу совісті в нашій країні, в тому числі і на тимчасово окупованих територіях», - сказав він.

«Ми не будемо миритися з тими випадками, коли наші брати і сестри потерпають від бойовиків, коли в молитовних будинках влаштовуються казарми, коли виганяють мусульман і християн-протестантів з їх храмів та мечетей», - підкреслив Єленський.

«Ми хочемо, щоб наш молитовний сніданок і святкування 1030-ліття Хрещення Руси-України стали важливим сигналом для міжнародного співтовариства про те, що Україна не забуває і ніколи не забуде своїх братів і сестер, які потерпають від російської окупації”, - резюмував народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua