Міжнародні партнери України підтримують курс реформ Уряду, - Леонід Ємець
п’ятниця, 11 вересня 2015, 15:06

Для наших міжнародних партнерів є дуже важливим дотримання Україною вимог МВФ, оскільки це одна з основних умов для здійснення інвестицій та надання фінансової допомоги нашій державі.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець після спілкування з учасниками Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка проходить 11-12 вересня у Києві.

«Всі наші міжнародні партнери зі Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу схвально ставляться до тих реформ, які сьогодні проводить український Уряд. Особливо важливим для них є дотримання Україною домовленостей з Міжнародним валютним фондом, оскільки ті інвестиції, які вони вкладають у реформи в нашій країні, безпосередньо пов’язані з вимогами МВФ», - наголосив він.

«Там дуже прагматичні спеціалісти, які чітко кажуть: якщо ви йдете таким шляхом (дотримання вимог МВФ), то Україна та її економіка будуть розвиватися, а держава втримається в тих ризиках, які є сьогодні. Якщо ви від цього шляху відступитесь, то економіка ваша буде знищена і, відповідно, немає сенсу інвестувати у ваші реформи», - додав Ємець.

Народний депутат також вважає правильним те, що Премєр-міністр України Арсеній Яценюк інформує наших міжнародних партнерів щодо кроків Уряду.

«Це робиться для того, щоб ми чітко розуміли, що і фінансова, і міжнародна підтримка - на боці України, і ми разом рухаємось до Євросоюзу та його стандартів», - резюмував він.

Крім того, за словами представника фракції «Народний фронт», український парламент на законодавчому рівні зробив вже 80% від того, що необхідно для реформування держави, а зараз працює над іншими 20%».

«Ми прийняли закони про створення Антикорупційного бюро, провели люстраційні процеси, зараз працюємо над судовою реформою. Тепер ми маємо дуже ретельно працювати над кадровою політикою, бо ті інститути, які ми створили, складаються з конкретних людей, які повинні бути націлені на боротьбу з корупцією», - підкреслив він.

Як зауважив Леонід Ємець, закладені в законодавстві процедури, а саме чистота і прозорість відбору тих людей, які будуть боротись з корупцією, «надихає на оптимізм, що результат буде».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua