Міжнародні санкції проти Росії мають бути посилені, – Андрій Тетерук
понеділок, 26 листопада 2018, 16:40

Росії потрібно заборонити проводити свої судна міжнародними водами, як це регламентують норми міжнародного морського права.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук напередодні позачергового засідання Верховної Ради через провокації Росії в акваторії Азовського моря.

За його словами, вчора увесь світ став свідком відкритої агресії Російської Федерації проти України.

"І те, що командир військового судна РФ цілеспрямовано віддавав команди, направлені на те, щоб атакувати буксир ВМС України, свідчить про те, що ці дії можна трактувати виключно як акт воєнної агресії", – додав народний депутат.

"Вчорашніми подіями росіяни порушили не лише низку міжнародних документів, а й, насамперед, міжнародне морське право, яке передбачає вільне проходження цивільних та військових суден", – наголосив представник "Народного фронту".

Він підкреслив, що такі дії країни-агресора мають призвести до посилення міжнародних санкцій проти Росії.

"Я буду сьогодні казати в сесійній залі про те, щоб накласти санкції вищого рівня, щоб заборонити Російській Федерації як країні-агресору, терористу, морському пірату проходження таких проток, як Босфорська протока, Суецький канал або інші канали, які регламентуються міжнародним морським правом. Тому що якщо вони його зневажають, порушують, то не мають права користуватися цивілізованими законами", – наголосив Андрій Тетерук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua