Міжпарламентська Рада Україна-НАТО наполягає на продовженні санкцій проти Росії (відео)
понеділок, 8 червня 2015, 18:48

Міжпарламентська Рада Україна-НАТО засуджує ескалацію конфлікту на Донбасі та наполягає на продовженні санкцій проти Росії.

Про це сьогодні заявили Співголови Ради - Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник "Народного фронту" Андрій Парубій та Сенатор Канади Рейнел Андрейчук на брифінгу у парламенті.

«Ми підготували спільну заяву. Ми закликаємо світ продовжити санкції проти Росії до тих пір, поки ми не відновимо контроль України над її суверенною територією не лише в Донецьку і Луганську, а також в Криму – і для нас є дуже важливе це положення. Також цією заявою ми засвідчуємо порушення мінських угод російськими агресорами під час атаки на Мар’їнку», - сказав Андрій Парубій.

В оприлюдненому документі сторони наполягають на «необхідності дипломатичних зусиль для вирішення конфлікту з Росією, визнаючи, що ці зусилля не повинні підривати як суверенітет України, так і її невід'ємне право визначати власне місце в європейському порядку».

«У цьому контексті ми засуджуємо недавню ескалацію насильства з боку проросійських сепаратистів в районі Мар'їнки, що, як і атака на Дебальцеве, являють собою найбільш сильне порушення угоди Мінськ-2», - йдеться у заяві Співголів Міжпарламентської Ради Україна-НАТО.

У заяві підкреслюється, що «з цих причин міжнародні санкції повинні зберігатися і потенційно розширюватися, поки Росія переконливо не продемонструє свою прихильність міжнародному праву».

Також Співголови наголошують, що Росія повинна визнати той факт, що Крим і східні регіони України є суверенною українською територією.

«Дискримінація і переслідування політичних опонентів, представників певних етнічних груп, зокрема, кримських татар на окупованих територіях, повинні припинитися негайно», - йдеться в заяві.

«Ми особливо наголошуємо на необхідності для Євроатлантичного співтовариства і України зміцнити взаємне співробітництво для протидії пропагандистській кампанії і дезінформації, яка використовується Москвою для ослаблення української державності, введення в оману і розколу демократичного світу», - резюмували у заяві Андрій Парубій та Рейнел Андрейчук.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua