Мода на "антикорупційні" форуми не має нічого спільного із реальною боротьбою з корупцією, - Олег Медуниця
п’ятниця, 4 березня 2016, 17:03

Так звані "антикорупційні" форуми, мода на які останнім часом виникла в українському політикумі, не мають нічого спільного з реальною боротьбою з корупцією.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань бюджету Олег Медуниця.

Зокрема, він повідомив, що 5 березня партія "Батьківщина" проведе "підпільний антикорупційний форум" у сумській філармонії, при цьому анонсів у пресі про цю подію немає.

"Це просто феєрично. Одні готують форум з Саакашвілі, інші, напевно, вирішили їх випередити. До того ж 10 березня, у той день, коли буде "антикорупційний" форум Саакашвілі, приїжджає група депутатів від "Батьківщини", про що вже заявила їх прес-служба. У мене в одного рябить в очах від "антикорупційних" заходів?", - написав Медуниця.

"Насправді, з реальною боротьбою проти корупції ці заходи не мають жодного зв'язку. Одні розкручують свій новий політичний проект, інші - намагаються не допустити електоральних перетоків",- зазначив народний депутат.

"Замість того, щоб займатися не імітацією, а реальною антикорупційною політикою: приватизовувати комунальні підприємства, запровадити конкурси щодо призначення директорів цих підприємств, приймати прозорий бюджет, уникати корупційних схем при його використанні, впроваджувати антикорупційні процедури при розподілі місцевими органами влади землі, майна, впроваджувати електронні закупівлі – проводять форуми", - наголосив представник фракції "Народний фронт".

При цьому Олег Медуниця навів статистику динаміки торгів у системі електронних державних закупівель ProZorro, згідно з якою показники Сумської області найгірші серед усіх регіонів України. Так, у січні 2016 року в Сумській області було проведено лише чотири електронних державних тендери за допомогою системи ProZorro, а у лютому – 34. Тоді як в інших областях ці показники вимірюються сотнями, а у Київській області кількість електронних закупівель у лютому сягнула цифри 6005.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua