Монетизація субсидій дозволить людям розпоряджатися своїми коштами самостійно, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 28 лютого 2018, 18:14

Надання можливості громадянам самостійно розпоряджатися субсидіями та обирати продавця газу стане важливим кроком до розвитку енергетичних ринків та стимулювання енергоощадності.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська під час виступу на Українському енергетичному форумі.

Вона також наголосила на пріоритетності вирішення питання щодо обліку споживачів, який сприятиме викоріненню корупції та створенню єдиної абонентської бази споживачів газу.

"Наразі відсутність відкритої абонентської бази споживачів є приводом для маніпуляцій та створення корупційних схем. Створення даної бази нівелюватиме використання цього енергоресурсу в тіньових оборудках та сприятиме ліквідації хронічної проблеми України щодо "мертвих душ", - заявила парламентар.

При цьому Наталія Кацер-Бучковська наголосила на необхідності безперервного парламентського контролю у цій галузі.

"Парламент доклав максимум зусиль до прийняття усіх відповідних законів для реформування енергетичної галузі в Україні. Час за їх виконанням. Цей процес не можна затримувати, а Уряд повинен виконувати свої зобов'язання. А депутатам потрібно в повній мірі використовувати свою функцію парламентського контролю за діяльністю виконавчої влади", - наголосила депутат.

Під час дискусії також не оминули увагою такі питання, як майбутнє газового ринку після 2019 року, функціонування української газотранспортної системи в умовах гібридних загроз та вплив політики на енергетичні ринки.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua