Монетизація субсидій на оплату комунальних послуг стимулюватиме громадян заощаджувати енергоресурси, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
четвер, 3 серпня 2017, 11:05

Субсидії на оплату комунальних послуг для населення необхідно монетизувати, оскільки це стимулюватиме громадян заощаджувати енергоресурси.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт”, член Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська в ефірі одного з телеканалів.

Вона зазначила, що, насправді, комунальні послуги субсидіювалися і до введення субсидій у нинішньому форматі, оскільки тарифи не були ринковими і різницю у ціні відшкодовувала держава, у той час, як НАК «Нафтогаз» накопичував борги.

«Населення ніколи не платило повну ціну газу. Оскільки газ був дешевий для всіх, його використовували як бідні, так і багаті. Його також використовували по різних схемах деякі промислові підприємства, які повинні були платити повну ціну. Було дуже багато махінацій», - пояснила вона.

За словами народного депутата, на той час, коли субсидії тільки вводилися Урядом Яценюка, їх формат був виправданим та потрібним. Але на сьогодні назріла необхідність зміни формату субсидій на оплату комунальних послуг для населення.

«Я вважаю, що вже з осені – і ми про це активно говоримо – субсидії потрібно монетизовувати. Що це дасть? Це дасть стимул населенню, люди будуть отримувати не знижку, а живі кошти. І кожна сім`я зможе вирішити, на що витратити ці кошти: чи поставити вікно, чи утеплити частину будинку чи оплатити за газ», - наголосила вона.

Як зазначила Наталія Кацер-Бучковська, введення монетизації субсидій також стимулюватиме громадян заощаджувати енергоресурси.

«Коли Уряд Арсенія Яценюка ухвалив рішення субсидіювати населення по тарифах на газ, тоді була енергетична криза. Пройшло вже два роки. І тепер ми вимагаємо наступного етапу – субсидії повинні монетизуватися. Немає зараз стимулу у людей заощаджувати, взагалі немає. Тобто ті, хто платить 10-15 % від свого доходу, вони і далі будуть платити. А так кожен зможе вирішити: потратити ці гроші на газ чи витратити на свою сім, на, власне, реновацію свого будинку», - підсумувала парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua