Монополістів хочуть зобов'язати встановити лічильники у всіх житлових будинках
п’ятниця, 8 липня 2016, 12:26

Зареєстрований проект закону "Про комерційний облік комунальних послуг" передбачає обов’язок компаній-монополістів забезпечити оснащення всіх житлових будинків лічильниками теплової енергії, гарячої та питної води у термін до 1 жовтня 2018 року.

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", один із авторів законопроекту Віталій Сташук.

За його словами, це призведе до раціонального використання енергоресурсів та захисту прав споживачів у сфері комунальних послуг.

"Використання лічильників дасть змогу, по-перше, мінімізувати витрати на оплату комунальних послуг, що позитивно вплине  на фінансовий стан споживачів, по-друге, розрахунки за показами лічильника значно прозоріші, тому ми знизимо корупційні ризики у комунальній сфері. Також це сприятиме ощадливому ставленню до таких ресурсів з боку самих споживачів", - пояснив він.

За словами Віталія Сташука, ухвалення законопроекту також дасть змогу громадянам не лише контролювати обсяг спожитої ними теплової енергії, а й регулювати ці обсяги.

"Законопроектом передбачається створення передумов для забезпечення всіх квартир системою регулювання подачі тепла, що дасть змогу всім споживачам регулювати температурний режим у помешканні в залежності від погодних умов та оплачувати тільки спожитий ними обсяг теплової енергії", - сказав він.

Сташук додав, що забезпечення стовідсоткового обліку об’єму споживання комунальних послуг є зобов’язанням України в рамках інтеграції в Європейське співтовариство.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua