Мораторій на продаж земель має бути продовжений до кінця 2017 року, - Вадим Кривенко (відео)
четвер, 6 жовтня 2016, 11:09

"Народний фронт" вважає за необхідне продовжити дію мораторію на продажу земель сільськогосподарського призначення принаймні до кінця наступного року.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко у середу в ефірі "5 каналу".

"Народний фронт" під час засідання фракції обговорив це питання і одностайно ухвалив рішення, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення має бути однозначно продовжений. На скільки саме – це вже інше питання, але мінімум – на весь наступний рік", - повідомив він.

Водночас Кривенко застеріг від того, щоб після продовження мораторію це питання було забуте до кінця 2017 року, коли знову треба буде щось вирішувати.

"Цей час ми маємо максимально продуктивно використати для того, щоб провести чітку земельну реформу – чітко визначити правила гри, правила існування земельного ринку", - наголосив він.

"Нарешті треба довести до розуму земельний кадастр, бо дуже багато земель досі не внесено до земельного кадастру: у людини є державний акт, вона приблизно знає, що в неї десь є та земля, а як воно все відбувається насправді – то вже зовсім інша ситуація. Треба розробити й ухвалити цілий комплекс законів, і вже після того ми зможемо виходити на питання ринку землі та продажу землі сільгосппризначення", - додав представник "Народного фронту".

За його словами, станом на сьогодні велика кількість людей має у власності землю, але розпоряджатися цією своєю власністю громадяни фактично не можуть.

"Мені це нагадує 60-ті роки минулого століття, коли ті самі колгоспники, звісно, були громадянами Радянського Союзу, але не могли нікуди виїхати, бо в них не було паспортів. Так і тут: ми не можемо довічно обмежувати громадян у праві розпоряджатися власним майном", - підсумував Вадим Кривенко.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua