Москва і популісти намагаються зірвати облаштування українського кордону, - Юрій Береза
четвер, 21 липня 2016, 19:01

Росія і її “корисні ідіоти” в Україні намагаються зірвати й дискредитувати зусилля України щодо інженерного облаштування спільного кордону, - вважає народний депутат від “Народного фронту” Юрій Береза.

Так він прокоментував дискусію в ЗМІ про відповідні державні програми, що реалізуються в Україні (проект “Стіна” тощо).

“Уряд Яценюка вперше в історії України розпочав інженерне облаштування кордону з Росією, - і Москва з її “корисними ідіотами” в Україні намагаються зірвати всі ці програми. Загалом зірвати оборонні приготування в Україні. Ось звідки насправді ноги ростуть в розмов про непотрібність проекту “Стіна”, недоцільність протитанкових ровів тощо. В контексті гібридної війни, росіяни хочуть політично “стерти” саме поняття кордонів незалежної України. Згадайте: вони 15 років не погоджувалися не те, що облаштовувати спільний кордон - навіть на картах його позначити!", - заявив Береза.

"Держкордон у східних областях України, укріплений за участі місцевих громад, - це заперечення їхньої пропаганди “русского міра” й “Новоросії”. Плюс, Кремль кревно зацікавлений виставити українське командування, українські Збройні Сили безпорадними непрофесійними корупціонерами. В суто воєнному контексті, інженерно-обладнаний кордон України затримає й ускладнить можливий повномасштабний наступ російських військ. Не зупинить, але ускладнить”- додав депутат.

Роботу з інженерного облаштування кордону з Росією, вважає він, необхідно продовжувати паралельно з іншими проектами посилення обороноздатності України.

“Запропонований 2015 року проект “Стіна” був орієнтовано розрахований на 4 роки, він виконується - і цю роботу треба продовжувати в міру економічних можливостей держави. Пріоритетною є підготовка активної оборони: ремонт і закупівля літаків, зенітно-ракетних комплексів, танків, кораблів; обмундирування й інтенсивна підготовка особового складу", - зазначив парламентар.

"Тому "Народний фронт" вимагає подальшого збільшення бюджетних асигнувань на оборону. Але Україна завжди потребуватиме й потужної інженерно-фортифікаційної інфраструктури на східних кордонах - навіть після нашої перемоги й відновлення територіальної цілісності. Навіть коли від Росії залишаться уламки. Це потрібно, зокрема, для протидії нелегальній міграції та контрабанді”, - підкреслив Береза.

 

Юрій Береза – професійний військовий. Закінчив Дніпропетровське вище зенітно-ракетне командне училище протиповітряної оборони СРСР, командував підрозділами у Збройних Силах СРСР та України. В квітні 2014 року повернувся з цивільного бізнесу, сформував і очолив добровольчий батальйон (з 09.2014 – полк) поліції особливого призначення "Дніпро-1". Кавалер Ордену Богдана Хмельницького III ступеню (09.2014). Народний депутат України VIII-го скликання від "Народного фронту" (№ 10 в списку). Голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони. Полковник поліції. Член Військової ради "Народного фронту".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua