«Ми на жоден крок не відступимо від прозорої системи адміністрування ПДВ», - Глава Уряду (відео)
понеділок, 27 липня 2015, 15:10

«Ми пішли на те, щоби максимально вдосконалити процедуру адміністрування ПДВ. І ми ні на один крок не відступимо від прозорої і чіткої системи адміністрування податку на додану вартість», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня.

Глава Уряду звернувся до Голови Державної фіскальної служби Романа Насірова після підписання Президентом України закону про особливості адміністрування ПДВ відзвітувати про імплементацію цього закону за результатами місяця: «Хочу поміряти обсяги надходжень податку на додану вартість в минулому році у цей місяць і обсяги, які ми отримаємо після введення нової системи адміністрування ПДВ».

Арсеній Яценюк нагадав, що в Парламенті були конкретні спроби «з чемоданами» поламати схему особливого порядку адміністрування ПДВ»: «Не вийшло. Тому що скасування спеціальної процедури адміністрування ПДВ на руку тільки тим, хто займається тіньовим бізнесом, відмиває гроші, сидить на податкових ямах і витягує з бюджету мільярди гривень».

«Це завжди була годувальниця на мільярди гривень для податкової, СБУ, прокуратури, податкової міліції і окремих банків, які покривалися правоохоронною системою. Ось фактично п’ять елементів, які вимивали з бюджету мільярди гривень», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності прозорої системи відшкодування ПДВ. Чіткі критерії автоматичного відшкодування, зазначив він, прописані в законі. Проте в іншій частині, так званому «схемному» ПДВ, далі відбувається розкрадання державних коштів: «Ліва» компанія просто заповнює папірець, який називається податкова декларація по ПДВ, вносить її в систему. І після цього з'ясовується, що бюджет країни винен податковій ямі мільйон чи мільярд. Це не просто розкрадання, це класична схема грабежу державного бюджету».

Він підкреслив, що Главі ДФС Роману Насірову та його першому заступнику Сергію Білану вдалося зупинити незаконне відшкодування ПДВ на суму 17 мільярдів гривень.

Глава Уряду також нагадав, що попри небажання певних народних депутатів у Парламенті був проголосований урядовий закон про електронну систему адміністрування ПДВ: «Жодного кроку назад у цьому питанні». 

Те ж саме, за його словами, стосується акцизного збору: «Того, хто публічно і прозоро сплачує податки, буде влаштовувати електронна система адміністрування акцизного збору. А тому, хто займається контрабандою, відмиванням та підробкою підакцизних товарів, - йому не треба прозорої системи».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua