Ми не маємо права перекладати борги на наших дітей, внуків і правнуків, – Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 27 липня 2015, 19:18

Завершення реструктуризації боргових зобов’язань країни в позитивному руслі – це є одне з основних завдань – наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що нинішній Уряд зіткнувся з проблемами, з якими «не стикався жоден уряд за останні два десятиліття на європейському континенті».

«Проблеми Греції – ніщо порівняно з проблемами України. У Греції немає тисяч загиблих, російських танків, втрати 20% економіки. Греція, яка населенням в чотири рази менша, ніж Україна, без російської агресії отримала 380 мільярдів євро, а Україна – 17,5 мільярдів. І ще 7,5 від США і інших донорів», - наголосив він.

«Ми вдячні за цей рівень підтримки, який є сьогодні для України. Але треба відверто визнати: ми жахливо недофінансовані», - підкреслив він. Саме тому, наголосив Арсеній Яценюк, Україні необхідна успішна операція з реструктуризації боргів.

Він нагадав, що приватні кредитори отримали пропозицію від Уряду України: «Ця пропозиція є ринкова і справедлива. І ми сподіваємося, що кредитори будуть кооперативні, приймуть нашу пропозицію і не словом, а доларом США допоможуть українському народу».

«Не ми брали ці кредити. Ми усвідомлюємо свою відповідальність за фінансовий стан держави, тому що кредитори не розрізняють, хто підпис ставив. Було написано – від імені України. Але прошу, щоб кредитори так само усвідомили свою відповідальність - тоді, коли видавали кредити колишньому українському президенту, який за три роки 40 мільярдів зібрав». 

Арсеній Яценюк підкреслив, що завершення реструктуризації боргових зобов’язань країни в позитивному руслі – це є одне з основних завдань: «Це завдання впливає на все інше. Сьогодні обслуговування державного боргу країни за обсягами рівно сумам, які ми витрачаємо на національну безпеку і оборону. 5% віддаємо армії і 5% віддаємо кредиторам по кредитам, які не ми брали. Ми не маємо права перекладати борги на наших дітей, внуків і правнуків».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua