Арсеній Яценюк: «Ми виплатили всі поточні борги і не допустили дефолту країни» (відео)
понеділок, 7 вересня 2015, 13:58

«Нехай Росія визначає подальшу долю кредиту, який вона давала Януковичу за непідписання угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності в понеділок, 7 вересня.

Він нагадав, що списано близько 4 мільярдів доларів боргів України, - «і це без урахування процентів, які ми повинні були заплатити», а також перенесено на 4 роки виплати тіла кредиту.

Глава Уряду також зазначив, що Російська Федерація не взяла участі в Комітеті кредиторів: «Росії визначатися, яка подальша доля їхнього боргу. Ми визначились, що цей борг повинен бути реструктуризований. Ми запропонували умови. Інших умов, а тим більше кращих умов, для російського боргу не буде».

«Тому нехай Росія визначає подальшу долю кредиту, який вона давала Януковичу за непідписання угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Протягом цих півтора року мало хто сподівався, що фінансово-економічна система держави виживе. Але ми виплатили всі поточні борги, які не ми брали. Це стосувалося як внутрішнього, так і зовнішнього боргу. І ми не допустили дефолту країни» , - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності в понеділок, 7 вересня.

Серед ключових завдань для України Глави Уряду назвав збереження помірного рівня інфляції: «Треба дуже багато зробити, щоб запровадити реальне інфляційне таргетування».

Інші завдання, наголосив він, -  «валютно-курсова стабільність, стабільність у фінансовому і банківському секторах».

«У світі дуже динамічно змінюється ситуація, і багато залежить від того, яким чином будуть розвиватися глобальні світові економіки. Ті виклики, які зараз з'явилися в Китаї, Індії, Казахстані, Росії, Білорусі та інших країнах, безпосередньо впливають також на Україну, адже Україна є частиною глобальної економіки. Саме тому ми зібралися сьогодні для того, щоб оцінити всі вірогідні ризики, які можуть бути, і знайти відповіді на ці ризики, аби бути до них готовими», - зазначив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua