МЗС обурене рішенням російського суду щодо Яценюка та закликає світ посилити тиск на РФ задля припинення агресії проти України
вівторок, 28 березня 2017, 19:07

Абсурдні звинувачення Арсенія Яценюка у кримінальних злочинах «не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі здоровим глуздом»: «Натомість, це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя на слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, у тому числі шляхом переслідувань українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримуються у російських в’язницях», - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

«Міністерство закордонних справ України висловлює своє обурення рішенням щодо заочного засудження українського політичного діяча А. П. Яценюка (Прем’єр-міністра України у 2014-2016 рр.) у зв’язку з тим, що «він 21 лютого 2017 року був оголошений російською стороною у міжнародний розшук», - підкреслюється в заяві.

МЗС наголошує, що «подібні судові фарси є елементом гібридної війни, за допомогою якого російська влада намагається відвернути увагу від реальних злочинів, скоєних на території України за наказами вищого політичного та військового керівництва РФ»: «Притягнення до відповідальності винних у скоєнні цих злочинів, у тому числі за незаконну окупацію частини суверенної території України та репресії за етнічною ознакою, вторгнення військових підрозділів та постачання зброї, фінансування терористів, численні жертви та руйнування, є лише справою часу».

«Закликаємо світове співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію з метою припинення агресії проти України та відновлення поваги до основоположних норм та принципів міжнародного права», - наголошують у зовнішньополітичному відомстві.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua