На Херсонщині НФ закликає мешканців не панікувати у зв`язку з запровадженням військового стану
четвер, 29 листопада 2018, 11:56

До 26 грудня Херсонщина буде жити у режимі воєнного стану, тому

очільник Херсонської міської організації партії "Народний фронт" Костянтин Хутковський звернувся до мешканців області із закликом не панікувати з цього приводу.

"Більшість заходів, які будуть запроваджуватись, стосуються Збройних Сил України, Нацгвардії, СБУ та МВС. Також на цей час підсилюються заходи з кібербезпеки, інформаційної безпеки, контррозвідувального, антитерористичного та контрдиверсійного режимів. Проводитимуться навчальні збори з резервістами оперативного резерву. Прикордонна служба посилює охорону державного кордону та адмінмежі з Кримом", – зазначив Хутковський.

Він повідомив, що на даний час обмежувати права громадян ніхто не буде. Також не планується конфіскація авто, іншої власності, примусової трудової повинності, поселення військових у квартирах українців. Тобто, громадяни України можуть вільно пересуватись територією країни та виїжджати за кордон (окрім тих, хто не сплачує аліменти) як і завжди.

Костянтин Хутковський також повідомив і про те, що у звичному режимі будуть працювати лікарні, школи та інші навчальні заклади, банки та фінансові у станови, заклади культури, залізниця, не скасовуються жодні спортивні заходи, мобільні оператори, працюватиме "Укрпошта".

"Тобто, діти ходять до школи, заклади культури готуються до новорічних свят, за комунальні послуги треба сплачувати, кредити також сплачувати, аліменти на власних дітей", - зазначив він.

Зараз воєнний стан жодним чином не впливає на виплату пенсій та зарплат, додав представник "Народного фронту".

Проте, на жаль, ситуацією в області користуються шахраї.

"Хочу закликати усіх бути пильними та не ставати жертвами шахраїв. Бо вже відомі випадки, коли в селах Херсонщини до людей приходили невідомі і вимагали їм віддати якесь майно нібито для потреб військових, прикриваючись воєнним станом. Якщо до вас прийдуть подібні люди – вимагайте у них документи і телефонуйте на 102",сказав Костянтин Хутковський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua