На Київщині перешкоджають проведенню виборів до ОТГ, - Геннадій Кривошея
середа, 25 липня 2018, 13:57

Київська обласна державна адміністрація і Центральна виборча комісія мають виконати волю громади і призначити вибори до Богуславської об'єднаної територіальної громади.

Про це заявив член фракції "Народний фронт" Геннадій Кривошея.

"Більше двох років тому Богуславська міська рада прийняла рішення і звернулася до 4-х сільських рад з пропозицією об'єднатися в Богуславську об’єднану територіальну громаду. Вони пройшли всю процедуру, всі депутати одноголосно підтримали цю ініціативу, і в кінці минулого року Київська облдержадміністрація мала направити документи до ЦВК з метою призначення виборів. Однак, з невідомих причин, ці документи не були направлені", - повідомив він.

За словами Кривошеї, на початку літа депутати Богуславської міськради рішенням сесії звернулися до центральної і обласної влади з проханням призначити вибори до Богуславської об’єднаної громади.

"Це рішення також ігнорується", - сказав народний депутат.

Геннадій Кривошея повідомив, що фактично останній реальний термін до президентських виборів провести вибори до ОТГ – жовтень цього року, і ЦВК має всього кілька тижні, щоб ухвалити рішення про призначення виборів.

Народний депутат повідомив, що у Богуславі працюють його громадські приймальні, де проходить збір підписів з вимогою призначити вибори.

"Це буде колективне звернення з вимогою прискорити і призначити вибори до ОТГ на жовтень 2018 року. Немає юридичних підстав відмовляти людям і не призначати вибори", - сказав він.

"Київська область не має бути останньою серед областей по кількості створених об’єднаних громад. Область має стати зразковою у цьому питанні", - наголосив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua