На Київщині за сприяння Хвичі Мепарішвілі триває екологічне оздоровлення водних об’єктів річки Рось
понеділок, 19 листопада 2018, 16:05

Народний депутат фракції "Народний фронт" Хвича Мепарішвілі разом з представниками Держводагентства та місцевих органів влади провели огляд стану виконання робіт з екологічного оздоровлення водних об’єктів річки Рось.

Про це повідомили в прес-службі Київської обласної партійної організації.

Зокрема, було проінспектовано роботи з поліпшення екологічного, санітарного та гідрологічного стану обвідного каналу навколо острова "Дитинства" та озера поблизу церкви Покрови Божої Матері, що в місті Біла Церква. На оздоровлення цих водних обєктів за сприяння представника "Народного фронту" з державного бюджету виділено близько 9 млн грн.

"Не зважаючи на перший сніг, екологічне оздоровлення водних об’єктів річки Рось триває. Тут працює потужна техніка: бульдозери, екскаватори та земснаряди. Під водою багато замулених джерел, тож завдяки їхньому розчищенню збільшуватиметься пропускна здатність русел, завдяки чому вода стане чистішою. А це дуже важливо, адже Рось забезпечує питною водою майже мільйон мешканців Київської та Черкаської областей", – наголосив Хвича Мепарішвілі.

Окрім того, парламентарій зазначив, що в перспективі острів "Дитинства" стане рекреаційною зоною, де містяни проводитимуть своє дозвілля, а обвідний канал – тренувальною базою спортсменів-байдарочників.

"Цей обєкт передбачався для спорту і відпочинку, але за останні 25-30 років канал заріс чагарником і замулився, а мальовничий острів перетворився на смітник. Тож завдяки зусиллям із оздоровлення водойми та благоустрою прибережної території вже незабаром острів "Дитинства" стане справжньою прикрасою Білої Церкви", – підкреслив представник "Народного фронту".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua