На Комітеті з нацбезпеки озвучили ймовірну причину вибуху міномету "Молот" (відео)
четвер, 27 вересня 2018, 13:20

Комітет з питань національної безпеки та оборони заслухав інформацію щодо трагічного інциденту із вибухом міномету "Молот", який відбувся 6 липня на рівненському полігоні, у результаті чого загинуло 3 військовослужбовців.

Так, присутній на засіданні Комітету директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександр Рувин оголосив результати експертиз, які свідчать про те, що сталь, з якої зроблений ствол міномета, повністю відповідає наявним вимогам.

"Це результати досліджень металу стовбура, про що було багато чуток, що він нібито розривається, тому що нестандартний. Усі показники, які впливають на безпеку при забезпеченні стрільби, повністю дотримані. Сталь і сам стовбур, труба міномета, вона відповідає документації", - сказав директор інституту судових експертиз.

Присутній на засіданні Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначив, що найбільш ймовірною причиною розриву міномета на рівненському полігоні став подвійний заряд після осічки.

Генпрокурор додав, що керівники та організатори навчань із використанням міномета порушили правила їх проведення і повинні бути притягнуті до відповідальності, а всі міномети "Молот" мають бути ретельно ревізовані.

"Рекомендую провести ревізію всіх наявних мінометів і провести їх гарантійне обслуговування", - сказав Луценко.

У свою чергу Голова комітету з питань нацбезпеки, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський запропонував провести разом із експертами, представниками Міноборони, Генштабом, департаментом озброєнь, департаментом артилерійського озброєння робочу нараду і на всі питання щодо міномету "Молот" надати вичерпні відповіді, а також з'ясувати, які заходи по запобіганню трагедій були вжиті.

"Ми не можемо собі дозволити подібну ганьбу! Ми не маємо права більше збиратися із цього приводу (трагедій на полігонах — Ред.)", - наголосив Сергій Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua