На модернізацію перших класів, з яких у 2018 стартує Нова українська школа, в проект бюджету закладено 1 млрд грн
середа, 27 вересня 2017, 13:00

У 100 школах України, де сьогодні пілотується стандарт нової початкової школи, створено усі необхідні умови для навчання дітей.

Про це заявила міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич під час спілкування з директорами шкіл, вчителями, а також батьками дітей, що беруть участь у пілотуванні нового стандарту початкової освіти в Івано-Франківській області.

Міністр розповіла, що мала можливість поспілкуватися з учнями пілотної школи на Франківщині, а також побачити відмінності між освітнім середовищем у пілотних та звичайних класах.

"Зонування, місце для дитячих речей, парти, які розставлені для роботи у групах, освітні матеріали – усе необхідне для дітей є. Це разюче відрізняється від середовища звичайного класу. Потрібно пам’ятати, що з наступного року всі перші класи будуть навчатись за новим стандартом. Ми передбачили на модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа, 1млрд грн у бюджеті. Місцеві органи також матимуть долучитися до створення умов", – зазначила Лілія Гриневич.

Вона підкреслила, що найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: від школи знань Україна переходить до школи компетентностей 21-го століття.

Міністр розповіла, що пілотування Нової української школи передбачає створення відповідного середовища для першокласників з використанням методів, які формують вільну людину.

"Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність", - підкреслила Лілія Гриневич наголосивши, що "нові методики діяльнісного і пошукового навчання мають на меті зберегти інтерес дітей до навчання".

"Це вкрай необхідно для української школи, бо сьогодні ми маємо драматичне спадання інтересу дітей до навчання", - зауважила вона.

Вчителі, що пілотують НУШ, відзначили, що їхні учні легше пройшли адаптаційний період після садочку, а також із задоволенням приходять у клас щоранку.

Батьки дітей також відзначили, що діти більше спілкуються і краще формулюють свої думки.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua