На окупованих територіях бюджетні кошти витрачаються лише у вигляді куль та снарядів, які ми відправляємо Путіну, - Олег Медуниця
четвер, 1 жовтня 2015, 18:10

Деякі партії напередодні місцевих виборів намагаються здобути прихильність виборців за допомогою дезінформації і безпідставної крити Уряду.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань бюджету Олег Медуниця, коментуючи заяви представника «Батьківщини» Андрія Сенченка про те, що держава нібито витрачає мільярди гривень на забезпечення окупованих міст Донбасу.

Медуниця наголосив, що бюджетні кошти, які виділяються для Донецької облради, використовуються виключно для забезпечення життєдіяльності тих міст, що розташовані на підконтрольній Україні території.

«Якщо б мій колишній колега по 7-му скликанню Сенченко подивився Державний бюджет, то він би побачив, що у цьому документі передбачено фінансування абсолютно всіх територій України, навіть тих, що знаходяться під окупацією. Однак  кошти, виділені для окупованих територій, не витрачаються зараз, а акумулюються на спеціальних рахунках», - підкреслив він.

«Більше того, в окремих випадках, шляхом внесення змін до держбюджету, ми ці кошти перенаправляємо для фінансування оборони країни», - додав представник бюджетного комітету.

«На окупованих територіях ми витрачаємо бюджетні кошти лише у вигляді куль та снарядів, які ми відправляємо Путіну та його посіпакам», - сказав Олег Медуниця.

Він також додав, що гроші з Державного бюджету України «фізично не можуть бути витрачені на окупованих територіях, оскільки там просто немає казначейств, через які здійснюються витрати».

Разом з тим Олег Медуниця відзначив, що останнім часом нападки представників «Батьківщини» на Уряд та особисто на Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка «вже стали традиційними».

Таку активізацію цієї партії він пов’язує з намаганням «Батьківщини» здобути собі додаткові бали на місцевих виборах завдяки популістичним гаслам.

«Тому такі речі (як звинувачення Сенченка) зараз вкидаються як сенсація. Їх навіть спростовувати немає сенсу», - резюмував Медуниця.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua