На початку листопада Арсеній Яценюк здійснить візит до Риги
вівторок, 27 жовтня 2015, 19:17

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк повідомив, що на початок листопада запланований його візит до Риги.   Про це Глава Уряду сказав у вівторок, 27 жовтня, та під час круглого столу «Солідарність Латвії з Україною на її євроінтеграційному шляху», в якому він взяв участь із Президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом.

Від імені Уряду України Арсеній Яценюк висловив вдячність за підтримку України з Латвії: «Це наша спільна боротьба. Коли ми єдині – ми дуже сильні. І ми подолаємо всі виклики, починаючи з геополітичних, які спричинила Росія, і закінчуючи всіма соціальними та економічними питаннями, які потребують вирішення».

Він також висловив вдячність Раймондсу Вейонісу за потужну підтримку продовження реформ в Україні.

«Найкращий рецепт реформ має два пункти – сильна воля і сильна віра.  Ми маємо мати прагнення і політичну волю для впровадження складних, іноді болючих, але надзвичайно важливих реформ», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до Президента Латвійської Республіки: «Ви зробили це 20 років тому. І тому ви стали членом ЄС, і тому ваша країна досягла успіху. Ми хочемо зробити те ж.  і ми крок за кроком це робимо».

Сьогоднішній круглий стіл, зазначив Глава Уряду, – це найкращий шлях перейняти досвід Латвії, приклади ефективного управління та ефективних реформ.

Під час зустрічі із Президентом Латвійської Республіки була обговорена низка питань щодо нашого економічного розвитку двох країн, повідомив Арсеній Яценюк: «Нам необхідно пришвидшити цей процес, створити прямі зв’язки між українськими та латвійськими компаніями. Це найкращий шлях, як зробити Україну дедалі ближчою до ЄС».  

Арсеній Яценюк підкреслив, що у відносинах обох країн – широкий порядок денний.

Він нагадав, що 1 січня 2016 року набуде чинності Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: «Ця Угода – дорожня карта для приходу інвестицій і того, аби зробити українську економіку процвітаючою, відповідною стандартам ЄС та реально конкурентною».

Глава Уряду також наголосив, що Україна покладається на латвійських партнерів і щодо питання лібералізації візового режиму між Україною та ЄС: «Уряд сфокусований на плані імплементації, ми працюємо над технічними та іншими питаннями, які необхідно вирішити в найближчому майбутньому».

«Очікуємо, що парламент України підтримає закони, необхідні  для лібералізації візового режиму», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Важливою Арсеній Яценюк назвав і співпрацю обох країн у питанні стратегічних комунікацій та подоланні викликів, які є сьогодні в цій сфері: «Нам треба посилити нашу спільну позицію проти російської геббельсівської пропаганди. Найкращий шлях комунікації з людьми єдиний – казати правду. Не версії правди, а правду».

Глава Уряду нагадав, що НАТО створило спеціальний фонд із  питань стратегічних комунікацій. Відповідна команда базується в Ризі. 

«Ми переконані, що разом ми збудуємо історію успіху. Тож давайте зробимо це», - звернувся Арсеній Яценюк до Раймондса Вейоніса.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua