На порядку денному країн ЄС і Великої сімки має стояти питання посилення санкцій проти Росії, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 28 серпня 2015, 13:24

«Вважаємо, що Росія повинна бути під санкціями до того моменту, доки не буде зупинений вогонь, всі російські війська і всі найманці не покинуть територію України і Україна не відновить контроль над державним кордоном в повному обсязі, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк по звершенні зустрічі з Прем’єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Буткявічюсом у п’ятницю, 28 серпня.

Він підкреслив, що Росія, використовуючи право вето, «заблокувала створення міжнародного трибуналу щодо злочину проти людяності - збиття рейсу MH-17».

«Ми не відійдемо від свого прагнення розслідування цього злочину і притягнення винних до відповідальності. І тому або прийняття рішення щодо створення міжнародного трибуналу на Генеральній асамблеї Організації Об’єднаних Націй, або створення міждержавного суду – це  завдання щодо притягнення винних до відповідальності і створення відповідного міжнародного суду», - підкреслив Глава Уряду України.

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна зробила все для того, «щоб на Донбасі запанував мир і російські терористи покинули територію України». Водночас, підкреслив він, Російська Федерація «не виконувала і не виконує Мінські угоди».

«До того моменту, доки не буде зупинений вогонь; всі російські війська і всі найманці не покинуть територію України; Україна не відновить контроль над державним кордоном в повному обсязі, - вважаємо, що Росія повинна бути під санкціями. Більш того, питання щодо збільшення санкцій повинно також стояти на порядку денному країн-членів Європейського Союзу і Великої сімки», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України наголосив на тому, що  також повинен бути покараний міжнародний злочин щодо незаконної анексії Криму: «Навіть не може вестись мова про перегляд санкцій. Може вестись мова тільки про збільшення санкцій - до того моменту, доки Росія не поверне Крим, який вона незаконно загарбала».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua