На посаду Генерального прокурора повинна прийти людина з-поза системи, - Андрій Парубій (відео)
понеділок, 25 квітня 2016, 14:37

Закон, який знімає обмеження для посади Генерального прокурора, має бути ухвалений, і він є правильним.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, представник Політичної партії «Народний фронт» Андрій Парубій в  інтерв’ю телеканалу «Інтер» у неділю, 24 квітня.

«Це потрібно для того, щоб в цю закостенілу систему, яка просякнута старими традиціями, прийшла людина з-поза системи, яка зможе розірвати ті зв’язки, які там утворилися протягом десятиліть», - сказав він.

Зокрема, він наголосив, що зняття парламентом норми щодо необхідності п’ятирічного прокурорського стажу для того, аби стати членом спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбувалось у відповідності до загальної концепції підбору кадрів: «Щоб ми могли активних, дієвих людей, навіть з АТО, залучати до управління, особливо до правоохоронних органів».

Також, за словами Парубія, закон, який передбачає, що Генпрокурором може бути людина, яка має вищу освіту і не обов’язково юридичну, не є таким, що ухвалюється під одну особу.

Торкаючись питання кандидатури на посаду Генерального прокурора, спікер парламенту зазначив, що він «особисто підтримає Юрія Луценка, коли буде стояти питання у Верховній Раді».

«Юрій Віталійович пройшов і Майдан, і Революцію гідності. Він на собі відчув весь каток цієї каральної системи, перебуваючи за ґратами, - сказав Андрій Парубій. - Він один з тих, хто дуже глибоко розуміє процеси, які відбуваються у прокуратурі, як ця система діє і як може знищувати людей».

«Мій голос буде за нього, бо я переконаний, що він зможе зсередини розірвати цю закостенілу систему», - наголосив представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua