На проходження опалювального сезону Уряд накопичив 1,3 мільярда доларів, – Арсеній Яценюк (відео)
субота, 3 жовтня 2015, 17:50

На проходження осінньо-зимового періоду Уряд України накопичив близько 1,3 мільярда доларів, - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на нараді з головами ОДА в рамках робочої поїздки до Чернівців у суботу, 3 жовтня.

«Пройдемо», - зазначив Глава Уряду.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив на необхідності для голів ОДА забезпечити вчасний початок опалювального сезону: «Якщо не буде тепла, люди не будуть платити по рахункам. Друге – щоб ви вчасно збирали гроші. Якщо не буде грошей – газу теж не буде».

Завдання, яке поставив перед собою Уряд - звільнитися від російської газової залежності. Зараз, зазначив Арсеній Яценюк, 70% газу Україна купує з Європи».

Уряд також «прибрав олігархів з газового сектору», аби мати тільки прямі контракти з європейськими компаніями.

Ще одне завдання, за словами Арсенія Яценюка, - зменшити споживання газу. Через те, що в країні не було зроблено таких кроків 20 років тому, Україна, за словами Глави Уряду втратила «два десятки мільярдів доларів»: «Просто в повітря відправили гроші - доларами палили й опалювали котли».

«Це ніхто не робив 24 роки, і  важко уявити будь-кого, хто би це зробив, якби думав про свій політичний рейтинг. Я взяв на себе політичну відповідальність за це», - сказав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд встановив пільгову ціну на 200 кубічних метрів газу для домогосподарств, які використовують газ для опалення. Ця ціна становить 3600 гривень за тисячу кубометрів.

Глава Уряду звернувся до керівників ОДА забезпечити оформлення субсидій для громадян.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua