На ремонт доріг спрямують 19 мільярдів завдяки попередньому Уряду, - Максим Бурбак (відео)
четвер, 5 травня 2016, 10:38

Левова частка надходжень на ремонт доріг у сумі 19 мільярдів гривень є результатом роботи попереднього Уряду під керівництвом Арсенія Яценюка.

Про це заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, коли попередній Кабінет Міністрів тільки починав працювати – у 2014 році в бюджеті на ремонт доріг було лише три мільярди гривень.

«Тому по-білому заздрю чинному міністру інфраструктури пану Омеляну, який отримав 19 млрд грн, які можна буде використати на ремонт доріг», - сказав Бурбак.

«Нагадаю також про бюджетну децентралізацію, яку було впроваджено, і 5% акцизного збору на паливо, тютюн і горілчані вироби залишаються в місцевих бюджетах для ремонту доріг», – зазначив голова фракції «Народний фронт».

За його словами, також велику роль в акумулюванні значних коштів на ремонт доріг зіграла політика щодо реструктуризації зовнішнього боргу, розпочата Арсенієм Яценюком і Наталією Яресько. Максим Бурбак нагадав, що на минулому тижні було завершено реструктуризацію зовнішнього боргу «Укравтодору».

Голова фракції також нагадав, що Уряд Яценюка розпочав експеримент, у якому беруть участь чотири області - Одеська, Львівська, Волинська та Чернівецька, - згідного якого понадпланові надходження від діяльності митниць ідуть на ремонт доріг.

Зокрема, повідомив він, в Чернівецькій області завдяки цьому експерименту на ремонт доріг уже закумульовано понад 200 млн грн.

«Це – величезні кошти для області», - наголосив Максим Бурбак.

«Погода нормальна, свята закінчились, тому треба братися до роботи і якнайшвидше проводити ремонт», - резюмував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua