НАБУ має пояснити, чому захищає вкрадені Януковичем кошти, - Вікторія Сюмар
четвер, 21 грудня 2017, 12:35

Національне антикорупційне бюро має пояснити обшуки у Державній службі фінансового моніторингу за зверненням захисту Віктора Януковича через списання $1,5 млрд до державного бюджету України.

Про це написала заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

"Цю новину я прочитала декілька разів. Просто думала, щось не так зрозуміла. Бо логічно зрозуміти, чому «прогресивне» НАБУ трусить Держфінмоніторинг за заарештовані судом (!) 1,5 млрд, вкрадених Януковичем (!) що надійшли в бюджет (!) - ну логічно зрозуміти особисто я не можу", - зазначила вона.

"Ці дії не просто не мають правової логіки. Ці дії мають всі підозри щодо ангажованості НАБУ і підозри у лобіюванні цим органом Януковича і Курченка. І ці дії точно потребують пояснень і відповідей. Можна офф-рекордз, як це любить голова НАБУ, але краще - відкрито і публічно. Бо інакше всі піар зусилля в підтримку НАБУ як незалежного і принципового антикорупційного органу не матимуть жодного сенсу", - наголосила вона.

Вікторія Сюмар нагадала, що через протидію лобі Вікторі Януковича у Верховній Раді депутати так і не змогли ухвалити рішення про спецконфіскацію коштів, вкрадених Януковичем. Натомість Держфінмоніторинг протидіяв виведенню цих коштів з країни. Згодом рішення про спецконфіскацію ухвалив суд за зверненням Генеральної прокуратури і $1,5 млрд були перераховані до Державного бюджету.

"І от тепер НАБУ розслідує не інші рахунки, награбованих Януковичем чи його послідовниками-корупціонерами мільярдів. Не конфісковує нові корупційні гроші до бюджету (звісно з поданням до суду і відповідними доказами). Розслідує не те, чи дійсно ці конфісковані кошти в бюджеті добросовісно використовуються на потреби армії і т.д... А розслідує, чому Держфінмоніторинг не дав Януковичу вивести вкрадені ним мільярди, які точно в його декларації не задекларовані як «чесно зароблені», за кордон...

Абсурд? Ні, наша реальність", - обурилася заступник голови фракції "Народний фронт".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua