НАБУ має продемонструвати свою ефективність у справі Януковича, - Тетяна Чорновол (відео)
п’ятниця, 15 липня 2016, 12:32

Національне антикорупційне бюро України має повернути державі кошти, вкрадені екс-президентом Віктором Януковичем, і довести свою ефективність.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол, виступаючи з парламентської трибуни.

"Розслідувати слід Курченка, усіх людей, які пройшли у Верховну Раду на крові Майдану і заблокували повернення у Державний бюджет коштів, украдених Януковичем. НАБУ зобов’язане розслідувати фінансування Онищенком та Курченком цих депутатів", - сказала вона.

"Прошу НАБУ зайнятися справою Арбузова, в рамках котрої арештовано більшість коштів, про які я говорила, і продемонструвати свою ефективність", – додала вона.

Народний депутат нагадала, що в 2016 році уряд Яценюка спрямував на фінансування НАБУ 500 млн гривень.

"Це великі кошти для нашої держави, і їх треба відпрацьовувати – працювати на цю державу, на її інтереси. Зараз найбільший виклик, який постав перед НАБУ – повернути державі кошти, вкрадені Януковичем", – наголосила Тетяна Чорновол.

Вона також підкреслила, що Верховна Рада йде на канікули "з великою виною перед українським народом".

"Депутати Верховної Ради, які в більшості прийшли в зал, піарячись на гаслах Майдану, на цінностях Майдану не змогли зробити просте й елементарне – повернути в Державний бюджет 50 мільярдів гривень, вкрадених з цього самого бюджету Януковичем та його поплічниками", – сказала народний депутат.

Вона зауважила, що зараз бюджет відчуває складнощі з коштами: зупинене фінансування військових і ремонтних заводів, під питанням фінансування зарплат військових, під питанням фінансування пенсій і виплати вчителям. "А в Ощадному банку, в Укрексімбанку вже два роки лежать арештовані кошти, свого часу вкрадені Януковичем", – зазначила представник "Народного фронту".

"Депутати могли зробити просту річ – повернути ці кошти в бюджет. Чому вони цього не зробили? Я вважаю, що відповідь на питання, якою ж була мотивація людей, які блокували прийняття відповідного закону, доволі проста – корупція", – заявила Чорновол.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua