НАБУ не виявило ознак корупції щодо закупівель Міноборони, - профільний комітет (відео)
середа, 19 жовтня 2016, 18:33

НАБУ не виявило ознак корупції щодо закупівель Мінобороною взуття, одягу, речового забезпечення тощо. Про такі результати перевірки за заявою від 6 червня 2016 року було сьогодні проінформовано на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони його головою Сергієм Пашинським.

“Як Комітет національної безпеки і оборони ми регулярно виконуємо свої функціональні посадові обов'язки, регулярно вивчаємо звіти отримувачів бюджету. Якщо у нас є питання - ми звертаємося до правоохоронних органів, якщо ми підозрюємо корупцію - розглядаємо це питання на комітеті разом із представниками Міноборони і інших силових підрозділів та надсилаємо їх за адресою для перевірок”, - заявив Пашинський.

“Декілька місяців тому ми запрошували сюди НАБУ, військову прокуратуру щодо питання корупції. Ми передали їм купу документів, в тому числі мій лист керівникові НАБУ Ситнику. Через місяць надійшла відповідь, що НАБУ розглянуло наш лист. Вказано, що й де розслідується, і написано, що вивчено матеріали закупівлі Міноборони взуття, продуктів харчування, розробки елементів речового забезпечення тощо - даних, що вказують на вчинення кримінальних правопорушень, не виявлено, “підстав для внесення до єдиного реєстру досудового розслідування у вашому зверненні не встановлено”, - проінформував голова комітету.

Сергій Пашинський зазначив, що частину матеріалів веде військова прокуратура, однак немає претензій НАБУ щодо корупційної складової. 

“Хочу звернути увагу, що коли, наприклад, виникло питання по начебто неясній львівській броні, сюди наступного дня були запрошені всі керівники, які прибули з оригіналами документів і дали вже максимальну інформацію, включаючи митні декларації. Тому я хотів би до всіх звернутися: якщо є якісь факти, вкажіть де і як я як голова комітету не відреагував на корупцію?”, - зауважив Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua