НАБУ закликають розслідувати корупційну оборудку на $100 млн у Міноборони часів Гриценка (документ)
п’ятниця, 7 квітня 2017, 17:32

Національне антикорупційне бюро України повинне розслідувати корупційний злочин Міністерства оборони часів міністра Анатолія Гриценка щодо незаконного відчуження військового майна у Конча-Заспі вартістю близько $100 млн.

Відповідне депутатське звернення до голови НАБУ Артема Ситника надіслала член фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол.

Вона зазначила, що завдяки журналістському розслідуванню програми "Схеми" стало відомо, що тодішній міністр оборони Анатолій Гриценко у 2005-2006 роках, використовуючи своє службове становище, організував корупційну схему, що призвела до розтрати майна в особливо великому розмірі.

Журналісти з'ясували, що Міністерство оборони втратило більше 24 гектарів землі в елітному районі Канча-Заспі, що належали одному з військових містечок.

"Жодної копійки від цього відчудження не потрапило в бюджет на потреби міністерства, адже міністр оборони Анатолій Гриценко, користуючись своїм службовим становищем, організував відчудження цієї землі не в інтересах армії, а в інтересах приватних осіб – народних депутатів Сергія та Олександра Буряка внаслідок корупційних домовленостей з ними", - наголосила Чорновол.

"Міністерство оборони втратило актив, який на піку ринкових цін на землю коштував $100 млн., і армія нічого не отримала взамін", - додала народний депутат.

Тетяна Чорновол закликала НАБУ розслідувати "цей зухвалий корупційний злочин зокрема і для того, щоб повернути Міністерству оборони належні йому землі та притягнути винних до відповідальності".

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua