Нацполіція та ДФС виявили найбільший архів Януковича та його «сім'ї» (відео)
середа, 16 грудня 2015, 13:42

Внаслідок спецоперації Національної поліції та ДФС виявлено найбільший архів Януковича та його «сім'ї», зокрема  печатки понад 30 офшорних фірм, банківські документи, які викривають злочинні схеми розкрадання бюджетних коштів.

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до відповідних органів щодо отримання правової допомоги інших країн, аби з’ясувати, «куди виходили кошти з державного бюджету України».

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 16 грудня.

Арсеній Яценюк повідомив, що Національною поліцією України та Державною фіскальною службою України за підтримки Генеральної прокуратури було проведено спеціальну операцію, в результаті якої «вперше правоохоронною системою виявлений найбільший архів «сім'ї» Януковича і його безпосередньо».

Заступник Голови Національної поліції України Олександр Вакуленко, доповідаючи на засіданні Уряду нагадав, що слідчими Національної поліції за матеріалами Державної фіскальної служби було розпочато кримінальне провадження за фактом діяльності ряду конвертаційних центрів, які займалися в тому числі і відмиванням бюджетних коштів. У ході реалізації отриманої оперативної інформації 15 грудня слідчими спільно з оперативними працівниками на одній з приватних квартир в місті Києві було проведено обшук, у ході якого вилучено значну частину «архіву сім'ї».

Зокрема, як повідомив Олександр Вакуленко, вилучено печатки понад 30 офшорних фірм, банківські документи, які викривають злочинні схеми, за допомогою яких здійснювалося розкрадання бюджетних коштів, особисті документи колишнього президента. Крім того, вилучено також оригінали документів щодо придбання Межигір'я, на земельну ділянку та будинок, квартиру на Оболонській набережній, машиномісця за різними адресами міста Києва, земельну ділянку у понад 5 гектарів в селі Нові Петрівці.

«На даний час слідчими Національної поліції спільно з представниками Генеральної прокуратури триває процесуальне оформлення даних документів з метою їх закріплення доказового значення і в подальшому використання в суді. Я сподіваюся, що наявність і аналіз вказаних документів дасть можливість слідству значно просунутися в розслідуванні за цими фактами, а також сприяти поверненню незаконно виведених активів з нашої держави», - повідомив він.

Заступник Голови Національної поліції України запевнив, що розслідування буде проведено ефективно і в стислі сроки.

Арсеній Яценюк підкреслив, що за інформацією правоохоронних органів, відмивання коштів здійснювалося не тільки через західні банки: «Там є інші юрисдикції, ніж Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки».

Глава Уряду звернувся  до Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України і до всієї правоохоронної системи, в тому числі Служби по боротьбі з відмиванням коштів, наголосивши на необхідності отримання правової допомоги інших країн, щоб з’ясувати, «куди виходили кошти з державного бюджету України».

Арсеній Яценюк підкреслив, що підтримує ініціативу щодо направлення відповідного  звернення через Генеральну прокуратуру України, «адже ГПУ  відповідальна за те, щоби інші правоохоронні органи інших країн розкривали інформацію і надавали нам правову допомогу в доведенні до суду і винесенні правосудного вироку по відношенню до цієї справи».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua