Нацрада з питань телерадіомовлення має перевіряти ЗМІ щодо впливу держави-агресора, - Антон Геращенко (відео)
середа, 7 вересня 2016, 18:55

Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення слід на законодавчому рівні надати права проводити перевірки редакційної політики ЗМІ щодо підконтрольності її керівництва державі-агресору, а також щодо джерел фінансування телеканалів.

Про це заявив член фракції "Народний фронт" Антон Геращенко у середу під час засідання Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова, присвяченому, зокрема, ситуації навколо телеканалу "Інтер".

"Якщо джерела фінансування надходять з боку Російської Федерації чи терористичних структур, у такому випадку такі джерела мають перекриватися, а засоби масової інформації притягуватися до відповідальності", - зазначив він.

При цьому Антон Геращенко зауважив, що "неможливо собі уявити перемогу Англії, США та СРСР у другій світовій війні, якщо б у Москві чи Лондоні мовили чи видавались газети, редактори яких сиділи б у Берліні і диктували їм, що писати, у той час як німецькі бомбардувальники бомбували наші міста".

У цьому контексті народний депутат також згадав оприлюднену сайтом "Миротворець" переписку російської пропагандистки Марії Столярової, де вона пише, зокрема, своїй мамі таке: "главные руки Кремля – я и Шувалов, как всегда в тени". 

"Хотілось би розуміти, що це означає? Що на телеканалі "Інтер" працюють люди, які вважають себе "руками Кремля"? (Ігор Шувалов досі працює заступником директора з розвитку компанії НІС, яка створює новини для телеканалу "Інтер", – Ред.)", - звернувся Антон Геращенко до присутнього на засіданні директора компанії "Національні інформаційні системи" (НІС) Олександра Пилипця, однак, відповіді на своє питання не отримав.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua