Нацрада з питань телерадіомовлення сьогодні ефективно регулює інфопростір України, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 22 лютого 2017, 19:09

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сьогодні є ефективним регулятором інформаційного простору України.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, коментуючи оприлюднений сьогодні під час засідання комітету звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Ми маємо сьогодні ефективного регулятора інформаційного простору України. Багато зроблено в сфері інформаційної безпеки: і стосовно проникнення шкідливого іноземного контенту та його блокування, і стосовно української присутності в зоні розмежування в зоні АТО, і щодо відстеження українського законодавства та щодо прозорості медіавласності, і щодо квотування європейського продукту і української мови, зокрема в радіоефірі», -  заявила голова профільного комітету.

«Я щаслива від того, що ми дали Національній раді можливість мати ефективні інструменти впливу. І ще більш щаслива, що вони реально застосовуються сьогодні. Вони не є драконівськими, вони є цілком адекватними, але вони дозволяють регулятору бути ще більш ефективним», - додала вона.

Так, під час свого виступу голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко зауважив, що введена нещодавно норма про штрафи замість попередження, яка застосовується щодо телерадіомовників за порушення, продемонструвала свою ефективність на практиці. За його словами, вже кілька порушників були оштрафовані, зокрема за недотримання квот україномовних пісень в радіоефірі.

У свою чергу Вікторія Сюмар все ж таки звернула увагу на низку проблем, наприклад, щодо відсутності якісного контенту для дітей та інших видів особливого контенту, які мали б бути вписані в план розвитку інформаційного розвитку України.

Крім того Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив одноголосне рішення «рекомендувати Верховній Раді взяти звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду на комітеті до відома і далі спільно працювати над вирішенням озвучених проблем». 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua