Надання Україні летального озброєння - це новий рівень нашого стратегічного партнерства зі США, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 19 вересня 2017, 10:57

Рішення Сенату США щодо виділення 500 млн доларів для підтримки України у безпековій та оборонній сферах, а також надання нашій державі летального озброєння оборонного характеру є свідченням того, що стратегічне партнерство України і США вийшло на новий рівень.

Про це заявила заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в інтерв'ю журналістам.

"Те, що ми отримали підтвердження про виділення летальної зброї для України - це добре і означає, що наше стратегічне партнерство (з США, - Ред.) виходить на новий рівень. Бо ми спочатку мали Будапештський меморандум, і ми знаємо як він Україну захистив. Далі ми мали обіцянки стратегічного партнерства, і це закінчилося максимум Мінськими угодами", - зазначила депутат.

"Тепер ми нарешті отримуємо більш матеріальні речі, які необхідні Україні для стримування Росії. І вони потрібні не тільки Україні. Насправді, вони потрібні Заходу, вони потрібні НАТО, а основа НАТО — це все одно Сполучені Штати Америки. Тому це (рішення) показує, як поглиблюється реальна військова співпраця між Україною і Альянсом", - підкреслила Вікторія Сюмар.

Крім того, народний депутат зазначила, що стратегічне завдання України на нинішній 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, якого наша держава добивається останні три-чотири роки, - це "позбавити Росію права вето в ООН".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua