Надія Савченко повторює тези Путіна,- Сергій Висоцький
п’ятниця, 22 липня 2016, 13:46

Своїми заявами народний депутат "Батьківщини" Надія Савченко зміщує акценти із окупації української території Росією на тему “внутрішнього конфлікту” всередині України. Ці тези дивно збігаються з ідеями Путіна та Медведчука, які вони хочуть нав'язати українській та міжнародній спільноті.

Про це заявив у коментарі народний депутат фракції “Народний фронт”, заступник Голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький.

“Останні заяви Надії Савченко, м'яко кажучи, продовжують дивувати. Я не відхиляю ідеї того, що питання національного примирення - це одне із завдань держави. Однак я занепокоєний, коли окремі народні депутати, за незрозумілими мені причинами, подають під соусом національного примирення та взаємопорозуміння тему примирення із терористами, бандитами і найманцями”, - наголосив Висоцький.

“Коли ми говоримо про примирення з мешканцями окупованих територій, то ми маємо чітко розуміти, що в історіях всіх країн цей процес починався лише після деокупації. І питання культурного, національного, політичного діалогу з населенням, яке певний період проживало під впливом окупантів, можливе лише після того, коли: а) були прибрані окупаційні війська, б) були покарані всі спільники окупантів”, - додав він.

“Всі ми пам'ятаємо факти, коли деякі мешканці Криму та Донбасу із радістю зустрічали окупаційні війська. Їм треба буде пояснювати багато чого, це правда”, - зауважив представник "Народного фронту".

Також, за словам Висоцького, коли Надія Савченко говорить про те, що всі мають обійнятися та поцілуватися, вона “свідомо чи несвідомо зміщує акценти із наявності на окупованих територіях окупаційних військ та окупаційних адміністрацій, які зараз реально управляють непідконтрольними Україні територіями”.

“Політично такі заяви переводять тему окупації і російської агресії в тему інклюзивного конфлікту. А я би хотів нагадати, що тему “внутрішнього конфлікту в Україні" просуває особисто Путін та його посланець в Україні Віктор Медведчук. Тому є питання, чому Савченко повторює ці речі, знаючи, що Кремль якраз хоче переконати світову спільноту, що це суто український конфлікт”, - підкреслив парламентар.

“Спочатку виведення російських військ, деокупація Криму і Донбасу, захід туди українських сил, української влади, української армії, поліції, санація території -  покарання для всіх, хто брали участь у вбивствах, катуваннях, у співпраці з ворогом. І лише потім - пояснення, примирення, реінтеграція. Ніяк інакше! Все інше - це плани Кремля по нав'язуванню нам цих окупованих територій із окупаційними військами”, - резюмував Сергій Висоцький.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua