Наливайченко у 2014 році не виконав завдання з розблокування Луганського управління СБУ, - Сергій Пашинський
п’ятниця, 18 травня 2018, 14:24

Валентин Наливайченко у 2014 році не спромігся забезпечити розблокування Луганського управління СБУ, а зараз намагається дезінформувати суспільство.

Про це у своєму коментарі сказав народний депутат, Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, який у 2014 році виконував обов’язки Голови Адміністрації Президента України.

«Зі здивуванням почув на телеканалі ZIK розповідь Наливайченка про те, що нібито він 5 днів чекав від Олександра Турчинова наказу і тому не розблоковував Луганське СБУ», - зазначив Пашинський, додавши, що це не перший випадок, коли посадові особи, «які не змогли виконати свої функції у важкі часи 2014-го, намагаються ховатись за Турчиновим».

Сергій Пашинський нагадав, що 6 квітня 2014 року в рамках реалізації проекту спецслужб РФ «Російська весна» бойовиками одночасно під однаковими сепаратистськими гаслами були захоплені Харківська ОДА, Донецька ОДА і Луганське СБУ.

«Тоді Турчинов зібрав керівників силових структур, розділив на три частини весь наявний силовий ресурс (спецпризначенців з «Альфи», новоствореної Національної гвардії та міліції), армію тоді ще не використовували для подібних операцій, і відправив на чолі з керівниками силових підрозділів ці групи для штурму та негайного розблокування держустанов», - сказав колишній виконувач обов’язків Голови Адміністрації Президента України.

За його словами, зокрема Наливайченка було відправлено до Луганська, де було захоплено СБУ, Арсена Авакова - до Харкова.

«Задача для всіх груп була поставлена однакова, але її зміг виконати тільки Аваков, взявши штурмом Харківську адміністрацію і затримавши терористів і сепаратистів», - сказав народний депутат.

«Натомість Наливайченко, незважаючи на прямий наказ і свою пряму відповідальність за звільнення підлеглої установи, пояснював неготовність штурмувати Луганське СБУ «можливими великими жертвами серед місцевого населення» і постійно відтягував час на переговори з сепаратистами», - зазначив Сергій Пашинський.

«Наливайченко так і не спромігся реалізувати завдання щодо розблокування управління СБУ, яке без всякого опору здали бойовикам його підлеглі», - додав Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони України.

«Я не можу нікого засуджувати за невиконання важких завдань того часу. Ситуація і справді була дуже складна як в Криму, так і в Луганську та Донецьку, але я не розумію тих людей, які замість того, щоб чесно розповісти про обставини, що склались, починають ховатись за спину Турчинова, на якому тоді дійсно все трималось» - резюмував Сергій Пашинський.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua