Напад на синагогу в Умані – спроба посварити Україну та Ізраїль, - Георгій Логвинський (відео)
четвер, 22 грудня 2016, 13:47

Напад на синагогу в Умані може бути провокацією напередодні візиту Прем'єр-міністра України до Ізраїлю.

Про це сьогодні на брифінгу заявив член фракції "Народний фронт", керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль Георгій Логвинський.

Він зазначив, що "у цей важкий час, який наразі переживає Україна, перемога нашої держави у боротьбі з агресором залежить, зокрема, і від підтримки міжнародної спільноти".

На думку Георгія Логвинського, цей неприпустимий випадок може бути пов’язаний з офіційним візитом до Ізраїлю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, запланований на 26 грудня.

"Це  невипадково сталося перед офіційним візитом Прем’єр-міністра України до Ізраїлю. Це дає можливість зробити висновок, що хтось навмисно підриває наші стосунки", - заявив парламентар.

Більше того, Логвинський нагадав, що подібний випадок стався кілька тижнів тому в Чернівцях під час офіційного візиту голови ізраїльського Кнесету до України, коли у місцевій синагозі хтось залишив ганебні написи на стінах. При цьому він зауважив, що місто було обране невипадково, оскільки саме там народився голова ізраїльського Кнесету.

"Такі випадки, коли є офіційні візити і хтось провокує міжнаціональний конфлікт, свідчать про те, що хтось зацікавлений розвалити наші добрі стосунки з державою Ізраїль", - наголосив парламентар.

Він також нагадав, що саме Ізраїль нещодавно підтримав резолюцію в ООН про визнання Криму українським, а Росії – державою-окупантом.

"Ми – група депутатів Верховної Ради – жорстко засуджуємо такі вчинки. Ми наголошуємо, що в Україні немає різниці між синагогою, храмом чи будь-якою іншою церквою. Ми всі гідні, ми всі – українці. Ми засуджуємо подібні акти та вимагаємо від правоохоронних органів знайти провокаторів, засудити їх і таким чином дати гідну відповідь, що ми завжди єдині, ми разом з міжнародною спільнотою йдемо до перемоги", - заявив представник фракції "Народний фронт".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua