Народні депутати мають проходити огляд особистих речей при вході до Верховної Ради, - Антон Геращенко (відео)
вівторок, 20 березня 2018, 13:02

З метою недопущення пронесення зброї до парламенту народні депутати, як і усі інші громадяни, мають проходити процедуру огляду особистих речей при вході до приміщень Верховної Ради України.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко в інтерв’ю журналістам.

Він нагадав, що в історії парламентаризму вже були трагічні випадки, коли 20 років тому терористи увірвалися до приміщення парламенту Вірменії та розстріляли кілька десятків людей.

Як зазначив Антон Геращенко, він цілком підтримує законопроект, яким пропонується оглядати особисті речі народних депутатів при вході до приміщень Верховної Ради України.

“Я особисто підтримую цей закон. Я вважаю, що ми, депутати, не повинні нічим відрізнятися від всіх інших людей, які заходять до Верховної Ради. Нічого поганого я в цьому не бачу”, - наголосив він.

Антон Геращенко пояснив, що наразі пропонується внести зміни до статті 27 закону  “Про статус народного депутата” щодо можливості оглядати особисті речі народних депутатів при вході до парламентських приміщень. Зокрема, парламентарі мають проходити через рамку-металошукач.

“Після того, як я вчора перечитав звернення Генерального прокурора щодо зняття недоторканності із Савченко, я можу сказати, що це потрібно – перевіряти депутатів на те, щоб у когось не зірвало дах”, - підкреслив представник фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua