Народні депутати стали на захист Національного культурного центру України в Москві
четвер, 7 грудня 2017, 17:28

Парламентський Комітет з питань культури і духовності звернувся до Президента України, Міністерства юстиції та Міністерства закордонних справ щодо загрози втрати Національним культурним центром України в Москві свого приміщення.

"Центр відіграє дуже важливу роль в реалізації культурної дипломатії. Україна може бути позбавлена ефективного осередку інформаційно-просвітницької діяльності. У зв’язку з цим, збереження цієї установи є вкрай необхідним під час військової агресії", - зазначив Голова комітету, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький.

Приміщення Національного культурного центру України в Москві може бути стягнутим на користь ПАТ «Татнафта» ім. Шашіша. Саме цю будівлю на Арбаті, яка є власністю України і де розташований Національний культурний центр України, може бути відчужено російською стороною на виконання рішень міжнародних судів, за якими наша держава має сплатити 144,5 млн.дол.

Комітет з питань культури і духовності звернувся до органів центральної влади щодо виключення Центру з переліку об’єктів, які можуть бути стягнутими, а також прийняв рішення тримати це питання на постійному контролі.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua