Народний депутат порадив НАБУ поменше займатися піаром (відео)
п’ятниця, 3 листопада 2017, 17:50

Національному антикорупційному бюро варто менше займатися піаром, зосередившись натомість на розслідуванні злочинів.

Про це завив член фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов на засіданні антикорупційного комітету Ради за участі директора НАБУ Артема Ситника.

"Якщо ми розкриваємо ті чи інші процесуальні методи до того, як набули доказів, до того, як ми хочемо мати той чи інший результат для корупціонера, можливо, не варто розкривати, що ми затримали, що ми проводимо обшуки і розкривати ці карти заздалегідь?", - наголосив представник "Народного фронту", - звертаючись до керівника НАБУ.

Він також порадив зменшити кількість людей, які працюють у піар-службі НАБУ, і зосередитись на розслідуваннях.

Народний депутат також запитав, чи відповідає дійсності нещодавня заява Генерального прокурора Юрія Луценка про незаконне прослуховування детективами НАБУ 140 державних службовців.

"Якщо це правда, то які були підстави для цього, і що наразі відбувається з тими, хто це прослуховування здійснював, і чи не збирається директор НАБУ Артем Ситник прикривати тих, хто це здійснював?", - сказав він.

Андрій Помазанов також поцікавився, "чи допоможе детективам НАБУ створення антикорупційного суду, якщо ті будуть дещо непрофесійно готуватися провадження на різних стадіях суду?". Директор НАБУ погодився з народним депутатом, що справи до суду мають передаватися з якісною доказовою базою.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua