«Народний фронт» чекає від Президента подання кандидатури Генерального прокурора та готова її розглянути, - Андрій Тетерук
понеділок, 18 квітня 2016, 20:12

Фракція «Народний фронт» чекає від Президента Петра Порошенка на офіційне подання кандидатури на посаду Генерального прокурора та готова її розглянути. «Народний фронт» також ініціюватиме системну реформу прокуратури, яка дозволить збалансувати, зробити ефективним і дієвим цей правоохоронний орган.

Про це заявив перший заступник керівника фракції Андрій Тетерук сьогодні ввечері за результатами засідання фракції.

«Внесення до Верховної Ради кандидатури на посаду Генерального прокурора – це прерогатива Президента. Тому давайте дочекаємось офіційного внесення кандидатури і тоді будемо визначатися остаточно», - заявив він.

Андрій Тетерук при цьому додав, що він би не хотів, «щоб Генеральна прокуратура перетворилася на плацдарм політичних розправ та гасел».
Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості підтримки фракцією ймовірної кандидатури Юрія Луценка на посаду Генпрокурора, народний депутат відповів, що «фракція «Народний фронт» готова розглянути це подання, але буде робити усе можливе для того, щоб збалансувати цю посаду і якнайшвидше провести реформу прокуратури».

«Суспільство надзвичайно очікує швидких реформ не лише в Генеральній прокуратурі, але й, наприклад, у судовій гілці влади», - наголосив перший заступник керівника фракції. 

Крім того, Андрій Тетерук заявив, що фракція «Народний фронт» у парламенті підтримуватиме новий Уряд на шляху проведення реформ так само послідовно, як вона підтримувала Уряд на чолі з Арсенієм Яценюком.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua