"Народний фронт" домігся реформування судової гілки влади, - Леонід Ємець (відео)
четвер, 2 червня 2016, 15:49

Ініціатор судової реформи - фракція "Народний фронт" - домоглася того, щоб у четвер відбулося історичне результативне голосування за системне, повне та ефективне реформування судової гілки влади.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець під час брифінгу у парламенті.

"Сьогодні наша країна отримала реальні ефективні зміни до судових механізмів, які дозволяють говорити, що у нас буде чесний і справедливий суд", - наголосив він.

Так, за словами співавтора судової реформи, було запроваджено єдину судову практику, ліквідовано Вищий господарський та інші спеціалізовані суди, по-новому буде перезавантажено Верховний суд та багато іншого.

Леонід Ємець нагадав, що ще під час голосування за зміни до Конституції в частині правосуддя у першому читанні фракція "Народний фронт" виступила з критикою запропонованих змін, оскільки вони не забезпечували повною мірою чесне і справедливе судочинство.

У зв’язку з цим саме фракція "Народний фронт" першою почала вимагати, щоб було розроблено окремий закон про судоустрій та статус суддів, який зробить реформу ефективною.

"Ми вимагали цього голосування в цілому, виходячи з того, що і медіа, і громадяни є свідками того, що і в середині парламенту, і поза його межами, знаходяться особи, які впливають на суди і дуже переконливо працюють над тим, щоб все залишилось так, як воно і було, щоб залишилися корупційні схеми та впливи на суди. Тому вимога "Народного фронту" була проста: голосування за закон про судоустрій та статус суддів має відбутись в цілому до голосування за змін до Конституції. Так і відбулося! "Народний фронт" виконав свою обіцянку і підтримав зміни до Конституції", - підкреслив Леонід Ємець.

Народний депутат також пояснив, що зміни до Конституції є необхідною складовою для впровадження закону про судоустрій та статус суддів.

"Наприклад, звільнення суддів за невідповідність їх майна заповненим деклараціям на сьогодні за діючою Конституцією - неможливе. Лише нова Конституція відкриває такі можливості", - сказав Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя.

"Або ліквідація Вищого господарського, Вищого адміністративного та Вищого цивільного суду. Сьогодні Конституція передбачає їх існування. Та Конституція, за яку ми проголосували, дає можливість їх ліквідувати. Ліквідувати ці рудименти режиму Януковича і Кучми, які були створені для контролю влади над судовою системою", - додав парламентар.

"Народний фронт" стояв у витоків цієї судової реформи і домігся того, щоб сьогодні відбулося результативне голосування, яке стало дійсно ефективним, а не підміною понять, як часто це трапляється", - резюмував представник фракції "Народний фронт".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua