«Народний фронт» готовий працювати над Держбюджетом і вдень, і вночі, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 20 грудня 2016, 13:46

Фракція «Народний фронт» готова працювати і вдень, і вночі над проектом Державного бюджету на 2017 рік та законопроектами про зміни до Податкового та Бюджетного кодексів для їх якнайшвидшого ухвалення.

Про це заявила заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила, що Уряд поспішає через те, що від того, коли буде ухвалений Державний бюджет на 2017 рік, залежить те, чи є у нас шанс отримати кредит Міжнародного валютного фонду.

За її словами, «кредит МВФ дозволить посилити фінансову незалежність України, тому Уряд буде робити усе можливе, аби  бюджет ухвалили вже сьогодні».

У той же час, Вікторія Сюмар зауважила, що перед остаточним  ухваленням проекту Державного бюджету необхідно ухвалити зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, які мають прийняти профільні комітети.

Так, за її словами, для остаточного розрахунку головного кошторису країни необхідно ухвалити проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів) №5131.

«Кожному депутату треба побачити, що ті зобов’язання, які є в законодавстві України або які Уряд на себе брав, вони є дотримані. Для цього треба побачити конкретні рішення комітетів і конкретні таблиці. Я би не виключала ситуацію, що сьогодні ми будемо працювати досить довго, але принаймні схвалимо ось ці законопроекти про зміни до Бюджетного кодексу, на основі яких можна розрахувати проект бюджету. Мені здається, що ми ще можемо попрацювати і вночі в четвер також», - вважає Вікторія Сюмар.

У той же час, народний депутат повідомила, що фракція «Народний фронт» серйозно працювала з Урядом на етапі узгодження соціальних стандартів.

«Зауваження наших міністрів, зокрема міністра освіти щодо підняття зарплати вчителям, було схвалено раніше Урядом. І ми за це вже проголосували в залі. Підняли зарплати на 50%. Ми прибрали усі неузгодженості, які стосувалися соціальної сфери», - пояснила вона.

«Далі, якщо у бюджеті будуть збережені цифри щодо військового оборонного бюджету, бо це є наша ключова вимога, то, звичайно, ми підтримаємо цей проект», - заявила Сюмар.

Крім того, голова Комітету ВР з питань свободи слова і інформаційної політики наголосила, що буде вимагати передбачити окремі бюджетні статті фінансування реформи суспільного мовлення та проведення Євробачення.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua