"Народний фронт" готовий розглянути конкретні пропозиції щодо нового Уряду та коаліції, але без "Опозиційного блоку", - Вікторія Сюмар
понеділок, 14 березня 2016, 21:07

Фракція "Народний фронт" готова розглянути конкретні пропозиції фракції "Блок Петра Порошенка" щодо формування нової коаліції, нової програми дій Уряду, а також кандидатури на посаду Прем’єр-міністра та персонального складу Кабінету Міністрів. При цьому принциповою умовою є неможливість формувати коаліцію з "Опозиційним блоком".

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар журналістам за результатами засідання фракції.

"Фракція "Народний фронт" вітає ініціативу фракції "Блок Петра Порошенка" щодо напрацювання нової програми дій Уряду, для реалізації якої, за їх словами, вже є кандидатура на посаду Прем’єр-міністра. Це серйозна заява, яку зробив сьогодні Юрій Луценко, очевидно, про готовність брати на себе відповідальність", - сказала вона.

Вікторія Сюмар нагадала, що у своєму зверненні до українського народу Арсеній Яценюк заявив, що він не тримається за крісло Прем’єр-міністра, а тому разом з фракцією "Народний фронт" у разі, якщо "Блоком Петра Порошенка" буде запропонована кандидатура на посаду голови Уряду та програма його дій, готовий розглядати це питання.

"Фракція "Народний фронт" також ухвалила принципове рішення про те, що ми не можемо формувати коаліцію з "Опозиційним блоком". І ми сьогодні мусимо зробити все, щоб сформувати коаліцію зі справді проєвропейськими політичними силами. Не дарма два роки тому тут був Майдан, аби зараз ми заради політичних амбіцій формували якісь дуже сумнівні, м’яко кажучи, коаліції, які точно не підтримуються українським народом", - підкреслила вона.

Як зауважила заступник голови фракції "Народний фронт", політики мають усвідомлювати, що "перед тим, як розкачувати ситуацію, треба знати, як її стабілізувати".

"Ми не можемо сьогодні дестабілізувати ситуацію настільки, що у нас не буде ані Уряду, ані працюючого парламенту, ані парламентської коаліції. Бо навіть для того, щоб проводити позачергові вибори, необхідно приймати зміни до Державного бюджету і виділяти на них досить не малі кошти, а саме - 1 мільярд гривень. І таких коштів сьогодні просто немає в державі. Але виборів, звісно, ніхто не боїться. Це демократичний інструмент. Хоч ми і розуміємо, що у нинішній ситуації перевибори можуть призвести до реваншу вже не проєвропейських сил", - сказала вона.

Вікторія Сюмар при цьому підкреслила, що фракція "Народний фронт" завжди була і є послідовним партнером, для якого найголовнішою є стабільність в країні.

"Ми цю відповідальність взяли на себе і не боялися. Нас били всі, кому не лінь, в першу чергу, наші партнери по коаліції, на очах у всієї країни. Ми мовчали весь цей час просто тому, що комусь треба було нести відповідальність", - зауважила вона.

Крім того, як зазначила народний депутат, починати сьогодні процедуру відставки Уряду, не пропонуючи нічого на заміну і не маючи працюючого формату коаліції, - це безвідповідальна позиція.

"Ми готові розглядати можливість залишатися в коаліції. Ми завжди себе позиціонували як державницька політична сила, тому і надалі будемо працювати на конструктивну стабільність. Але наші партнери повинні чітко заявити: яка коаліція, хто прем’єр-міністр, яка програма цього Уряду і хто її буде виконувати", - резюмувала Сюмар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua