"Народний фронт" ініціює постанову щодо розслідування фактів зловживань в "Укроборонпромі" (відео)
четвер, 28 лютого 2019, 10:37

На своєму засіданні фракція" Народний фронт" підтримала проект постанови про невідкладне і неупереджене розслідування фактів, які оприлюднені у ЗМІ щодо "Укроборонпрому".

Про це повідомив керівник фракції Максим Бурбак, спілкуючись з журналістами.

"Щойно відбулось засідання фракції "Народний фронт". Було підтримано рішення про реєстрацію постанови щодо розслідування фактів зловживань у сфері оборони державним концерном "Укроборонпром" і посадовими особами пов'язаними з ними. Це дуже серйозні факти", - сказав він.

Проектом постанови, за словами Максима Бурбака, пропонується розширити повноваження вже діючої парламентської Тимчасово слідчої комісії щодо розслідування фактів розкрадання в Міноборони, яка була створена ще у червні 2018 року. 

"Ми вважаємо що ТСК має провести відкрите публічне засідання, куди запросити ГПУ, САП, НАБУ, Міноборони, представників "Укроборонпрому" та інших посадових осіб, пов'язаних з цим розслідуванням. До роботи ТСК слід залучити наших колег з антикорупційного комітету, комітету правоохоронної діяльності та національної безпеки і оборони", - наголосив Максим Бурбак.

"ТСК невідкладно повинна проінформувати Верховну Раду щодо з'ясованих фактів. У разі підтвердження фактів, чинні посадові особи повинні понести  жорстке покарання відповідно до кримінального законодавства. В разі непідтвердження цих фактів - суспільство повинно почути правду. Ми не повинні допустити в передвиборчий період,  щоб дані факти стали предметом політичних розборок. Суспільство вимагає неупередженого та найоперативнішого розслідування", - наголосив Максим Бурбак. 

Керівник фракції "Народний фронт" також закликав голів інших фракцій долучатися до авторства цієї постанови. Він також додав, що розгляд і голосування за цю постанову передбачається цього пленарного тижня.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua